Laatste nieuws

Debattraining BSKA 3 februari 19:00

De verkiezingen komen er weer aan. Dit betekent dat het weer tijd is voor verkiezingsdebatten. Maar ook buiten deze verkiezingen is een goed debat kunnen voeren super belangrijk. Daarom organiseren wij 3 februari onder begeleiding van een professional een echte debattraining voor ongeveer 20-30 mensen.

Lijk je dit wat? Schrijf je dan nu in via de link hieronder want vol=vol!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceox2BmTkPsjFCW-d2SUfVT11KRxjbi1QDAOrEH_I_u0CmYQ/viewform

Foute Kersttrui Borrel

Op 22 december is de (online) foute kersttrui borrel van BSKA🎄🥂! Trek je lelijkste kersttrui, je gekste rendieroren of je mooiste galajurk aan en kom gezellig online borrelen! Spreek voor de feestdagen nog je medestudenten en proost samen met ons op een mooi en vooral gezellig nieuw jaar. De borrel zal om half 8 beginnen. Ook word er tijdens de borrel aangekondigd hoeveel geld is opgehaald voor de voedselbank (als je nog niet gedoneerd hebt kan dat nog met de link in bio 😉). Wij hebben er zin in, jij ook? 🎅⛄️

Chag Sameach

Afgelopen donderdag avond is Chanoeka begonnen. Chanoeka is een joods feest, ook bekend als het lichtjesfeest. Het feest duurt 8 dagen. Gedurende deze dagen wordt de herovering van de tweede tempel in Jeruzalem gevierd. Toen de tempel werd heroverd vonden de joodse veroveraars een olielamp waar maar olie in zat voor 1 dag. Toch bleef de lamp dagen branden. Om dit wonder te eren ontstond er een herdenkingsfeest, Chanoeka. Wij wensen iedereen een fijne Chanoeka, Chag Sameach!

Paarse Vrijdag

Vandaag is het paarse vrijdag! Sinds 2010 is paarse vrijdag iedere tweede vrijdag van december. Het is een dag waarop scholieren en studenten de kleur paars dragen, en scholen hun gebouwen paars kleuren om solidariteit te tonen naar de lgbtq+ gemeenschap. Heb jij vandaag je mooiste paarse trui aangetrokken?

Verdiepen in visies | Q&A met Fons Lambie, parlementaire journalist

Dinsdag 15 december 20:15In maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Volgende week dinsdag kunnen jullie daarover in gesprek met Parlementair Journalist Fons Lambie. Niet alleen vertelt hij je wat voor werkzaamheden een parlementair journalist heeft rondom de verkiezingen/campagnetijd, er is ook ruimte om vragen te stellen! Dus zet het in je agenda en wees erbij!

Inzamelingsactie voedselbank

Deze maand zijn wij een inzamelingsactie gestart voor de voedselbank Amsterdam. Mede door de coronacrisis is het voor vele mensen moeilijk om nog (financieel) rond te komen. Ook de voedselbank merkt dit, er zijn namelijk sinds de komst van de coronacrisis meer dan 1000 klanten bij gekomen. De voedselbank Amsterdam helpt mensen door ze van voedselpakketten te voorzien. Deze actie is opgezet omdat wij ons steentje willen bijdrage en willen zorgen dat iedereen met de feestdagen een maaltijd op tafel heeft. Wij zouden jullie willen vragen om een bedrag te doneren via tikkie. Je kunt kiezen uit 2 euro, 5 euro, 10 euro of je kunt zelf een bedrag invoeren. De linkjes van tikkie staan hieronder!


De actie loopt van 7 december 2020 tot en met 20 december (23:59) 2020. Hierna zal het geld worden geteld (samen met de kascommissie en opleidingsmanager Steven Jongeman) en het bedrag over worden gemaakt namens Studievereniging BSKA. Ook zouden we je willen vragen om dit bericht te verspreiden naar vrienden/familie/collega’s en andere, zodat we een mooi bedrag kunnen ophalen!


Heb je nog vragen of wil je iets anders bespreken hierover? Neem contact op met iemand van het bestuur of mail naar info@bska.nl


(Het bestuur zal zelf ook een bedrag doneren, dit doen we uiteraard niet met het geld van de leden maar uit eigen zak)

https://linktr.ee/BSKA

Opgeven stelling debat politieke jongeren organisaties

In maart 2021 wil de congrescommissie, een debat organiseren tussen politieke jongerenorganisaties. Hiervoor zijn natuurlijk stellingen voor nodig. Weet jij een toffe stelling waar jongeren/HVA studenten geïnteresseerd in zijn? Deel ze dan met ons en misschien komt jouw stelling wel in het live debat! Je kunt je stelling doorgeven via het formulier in de link hieronder!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZs1W16jPnZGXmrAU1yMdElwiZ5M8VD08u1f88SWDFsxvdOw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7757