Bezoek Tweede Kamer

Donderdag 25 april staat er een leuke activiteit gepland: een rondleiding door de Tweede kamer en een gesprek met Dilan Yeşilgöz-Zegerius! Dilan is Kamerlid van de VVD en zal met ons in gesprek gaan over haar politieke carrière/ambities, het politieke landschap en de verhoudingen tussen politieke partijen. Om 10:00 zullen we een halfuur in gesprek gaan en aansluitend krijgen we rondleiding. Aanmelden kan hier.

Meld je snel aan, want VOL=VOL

Inschrijven studiereis

De aanmeldingen van de studiereis zijn open. De studiereiscommissie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een mooie reis samen te stellen naar het mooie Porto.

Om de studiereis voor iedereen toegankelijker te maken hebben wij de prijs verlaagd. Ook is er een andere twist in de reis. Om de reis zo toegankelijk mogelijk te maken, kun je dit jaar kiezen (buiten de verplichte activiteiten om) om mee te doen aan optionele activiteiten. Zo heb je de prijs zelf een beetje in de hand

Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal gezellig meegaan. Inplaats van 350 euro betaal je nu 275 euro (excl activiteiten) voor een spetterende reis! Heb jij al zin in deze fantastische reis? (Meer info in het inschrijfformulier).

Schrijf je hier in

Studiereis Porto

Beste BSKA’ers,

Het is bijna weer zover. De inschrijvingen van de grootste, de leukste en de gaafste activiteit van BSKA gaat vrijdag om 12:00 van start, de studiereis.

Zoals jullie al hebben gehoord, zal de studiereis plaatsvinden in het mooie bergachtige landschap van Porto. Deze reis zal in de vroege ochtend van woensdag 17 april beginnen op Schiphol. Ons vliegtuig zal namelijk om 06:15 vertrekken. Eenmaal in Porto aangekomen, droppen we onze koffers in het beeldschone hotel Bloom House by Sweet. En maken we ons klaar we de allereerste activiteit. Tijdens deze reis zullen we nog vele te gekke activiteiten doen. Op 21 april zullen we in de mooie zonsondergang van Porto om 20:30 terugvliegen naar Schiphol.

De totale kosten van deze reis (vlucht, hotel en activiteiten) bedragen 350 euro. BSKA zal twee betaal opties bieden:
A. Het totale bedrag in één keer overmaken naar Studievereniging BSKA, uiterlijk op 22 februari, 15:00 uur.
B. Het bedrag in twee termijnen overmaken naar BSKA. De eerste termijn van 175 euro uiterlijk op 22 februari, 15:00 uur. De tweede termijn van 175 euro uiterlijk op 22 maart, 15:00 uur.

Wil jij ook een plekje bemachtigen voor deze te gekke reis? Dan zal ik zeker snel zijn, want VOL=VOL.

Zien we je in Porto?

Foto’s voor banner

Foto’s voor banner

Beste BSKA’ers,

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten is het logo van BSKA veranderd. Langzamerhand is overal het nieuwe logo te vinden, maar er mist nog een groot ding: de banner! Nu kunnen we wel alleen het logo veranderen en dezelfde banner bestellen, maar is het is natuurlijk veel leuker als jullie zelf bepalen wat er op deze banner komt! In de 6 jaar BSKA bestaat zijn er door jullie waarschijnlijk heel veel foto’s gemaakt. Dus heb jij leuke foto’s gemaakt tijdens de studiereis, borrels, kroegentochten, een congres of andere toffe activiteiten? Stuur ze dan naar ons op en wie weet sta jij voor de komende jaren te shinen op de 11e en tijdens activiteiten van BSKA. Je kan ze mailen naar info@bska.nl, versturen via sociale media of gewoon een bericht sturen via Whatsapp (spam onze telefoon niet vol please). Jullie hebben tot donderdag 31 januari de tijd om jullie foto’s op te sturen. Stuur alleen de leukste foto’s die geschikt zijn voor een banner waar we ons ook mee promoten tijdens de open dagen.

We zien jullie foto’s graag tegemoet!

Liefs,
Het bestuur.

Tentamentraining sociologie 1

Het mag dan wel kerstvakantie zijn, de tentamens kom er natuurlijk ook weer aan! Daarom geeft BSKA op 8 januari de tentamentraining voor sociologie jaar 1. Behandel samen met andere studenten nog een keer alle stof en stel nog je laatste vragen. De training begint om 17:00 in lokaal 11A22. Vooraf al vragen? We zijn altijd bereikbaar! Alvast succes met leren, geniet van je vakantie en hopelijk tot dan!

Gastcollege Tunahan Kuzu

Woensdag 19 december om 14:30 zal de partijleider van DENK, Tunahan Kuzu, een gastcollege komen verzorgen. Het gastcollege is georganiseerd door de opleiding voor het vak politiek management in jaar 4. Maar alle bestuurskundestudenten zijn van harte welkom! Het gastcollege vindt plaats in collegezaal WBH 02B09. Hij zal spreken over zijn politieke agenda en idealen en hoe hij deze denkt te bereiken met zijn partij DENK. Daarna is er gelegenheid voor vragen en gaat hij met jullie in gesprek.

We hopen jullie te zien op woensdag 19 december om 14:30.

Korting op sporten bij USC

Beste BSKA’ers,

Wil jij alvast beginnen aan het kweken van een sixpack voor in de zomer of je bierbuik wegwerken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

BSKA is een samenwerking aangegaan met het USC, dé sportschool voor studenten in Amsterdam. Hier kan je terecht voor fitness maar ook voor tientallen andere sporten.

Als lid van BSKA krijg je 20% korting op alle cursussen en abonnementen van het USC via een kortingscode.

– Deze kortingscode kan gebruikt worden in de hele maand december 2018, zowel bij online aankopen of via de USC-balies.
– De kortingscode geeft geen korting op het inschrijfgeld (van €10,-).
– Als je twijfelt kan je een proefabonnement nemen waarmee je 3x gratis kan sporten zonder verplichtingen.

Heb je interesse? Neem dan contact op met het bestuur via info@bska.nl – of check de nieuwsbrief voor de code die jullie binnenkort ontvangen.

Kijk voor verdere info op de website van het USC: www.usc.uva.nl

Het grote borreldebat

Ben jij ook zo verzot op debatteren? Beginnen jouw stembanden ook al te trillen als je een vraagstuk voorbij ziet komen? Geef je dan nu als groep (max 4) op voor Het Grote Borreldebat en borrel daarna gezellig met ons mee in Fest!

13 december organiseert de activiteitencommissie van BSKA deze glorieuze avond op de 11e verdieping. Wil jij de gladiatorenstrijd aan met jouw medestudenten? Geef je groep dan voor 30 november op voor Het Grote Borreldebat!

Let op: deelname aan beide evenementen (borrel/debat) is natuurlijk niet verplicht! Aanmelden kan via dit formulier.

Liftwedstrijd

Beste BSKA’ers!

Op weg naar het onbekende…. Ben jij er klaar voor? Op 31 januari vindt de spannende liftwedstrijd plaats! Een activiteit waarin je door middel van hints en liften moet zien te komen op de plaatst van bestemming en dat allemaal zonder OV. Eenmaal op de plek aangekomen volgt het ‘laatste avondmaal’ en gaan we natuurlijk genieten van onze nacht. De volgende dag staat er ook nog een leuke activiteit gepland en daarna ben je ‘free to go’ (eigen bijdrage van 50 euro, verblijf,avondmaal en activiteit)!

Denk jij dat jullie team geschikt is of willen jullie dat laten zien aan de rest van de teams?(Teams van minimaal 2 en maximaal 3)

Inschrijven kan via dit formulier.

Vacature Raad van Toezicht

BSKA is op zoek naar enthousiaste leden die plaats zullen nemen in de Raad van Toezicht van onze vereniging. De Raad van Toezicht is het orgaan dat controle uitvoert op het bestuur. Tijdens de vorige ALV in oktober is een motie aangenomen die de Raad van Toezicht in het leven heeft geroepen.

Wij zijn op zoek naar minimaal drie tot maximaal vijf leden die graag deel willen uitmaken van de Raad van Toezicht. Dit is de kans om je als lid op een hoger niveau in te zetten voor de vereniging door actief als Raad van Toezicht het bestuur te controleren.

Je kan daarbij denken aan het recht hebben om bestuursvergaderingen bij te wonen, het bestuur opdracht te geven om een ALV bijeen te roepen binnen 30 kalenderdagen en met hen minimaal één keer per kwartaal in gesprek te gaan om onze leden nog meer transparantie en openheid van zaken te bieden.

Interesse gekregen in deze functie? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteren kan tot en met vrijdag 30 november 2018 middels een e-mail naar sollicitatiecommissie@bska.nl met je motivatie en CV. Voor verdere informatie en/of vragen kan je altijd mailen naar het bovenstaande e-mailadres.